Warning: A non-numeric value encountered in /home/rettungs/public_html/eames-stol.nu/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5760

Reproducering

Med en original Eames DSW stol som kostar runt 3 900 kr kan det bli väldigt dyrt, speciellt om man vill köpa ett antal stolar som ska passa runt ett helt middagsbord. Man kan antingen köpa en begagnad för lite mindre pris på kanske Blocket, men det är svårt att få en set av de exakta stolarna och färgen man hade tänkt sig. Därför har det blivit mer populärt med legala kopior på den original Eames DSW stolen.

Enligt sektion 52 av Copyright, Desgins and Patents Act 1998 gäller den Engelska upphovsrätten för design endast gäller i 25 år. Många Engelska företag har tagit detta tillfälle att reproducera design och sälja repliker för ett mycket lägre pris. Svenskar kan legalt importera produkterna från England . Om man vill då inte betala för höga priser så kan man köpa legala Eames DSW stol kopior från olika Engelska e-handel företag för 760 kr styck. De har samma kvalité som de original och de har ett kavilte garanti på 10 år.

Nedan för har vi två bilder av en original och en kopia. Kan ni gissa vilken är vilken?

dsw kopia dsw original